Nieuws

 
Veslag gemaakt door Veensche Boys

Lunteren A1 veel te sterk voor Veensche Boys A1: uitslag 5-1 maar Advendo ’57 A1 is de kampioen

 Zaterdag 4 mei zou “de dag van de waarheid” worden. Informatie vooraf: maar liefst 3 teams konden kampioen worden: Advendo’57 als het zou winnen van Bennekom en als Lunteren zou winnen van Veensche Boys, Lunteren wanneer het zou winnen van Veensche Boys en Advendo punten zou morsen tegen Bennekom en Veensche Boys tenslotte, wanneer het zou winnen van Lunteren en Advendo zou verliezen van Bennekom. Dan was er nog een scenario waarbij Veensche Boys op 11 mei kampioen zou kunnen worden maar dat scenario zal ik u besparen. Lang verhaal kort: er zou gewonnen moeten worden tegen Lunteren om alles in eigen hand te houden.

 

Wat als…….wat als….die woorden gonsen al een half etmaal door mijn hoofd. Om te beginnen afgelopen zaterdag tegen Lunteren: 2 dotten van kansen voor de Blauwe Helden maar ze werden hopeloos verprutst. Doortastendheid, effectiviteit, absolute wil om te winnen, daar ontbrak het afgelopen zaterdag aan. Althans, zo kwam het ook bij de leiding van Lunteren over. Niet dat er geen kansen waren voor de gastheer, integendeel, maar met wat kunst-en vliegwerk bleef het tot de rust 1-0. Een verdiende voorsprong want wat Veensche Boys voorin liet zien was niet meer dan “speldenprikjes”.

Redelijk goed uit de kleedkamer na de thee, waren er wéér kansen voor Veensche Boys om een goal te maken maar ook nu weer werd er jammerlijk gefaald. Hoe dat kan? Joost mag het weten. Vanaf ongeveer een kwartier na rust was het Lunteren die met een aantal vlijmscherpe aanvallen de Veensche verdedigers tot marionettenpoppen deed verschrompelen en er achter elkaar 4 inschoot, de één nog mooier dan de ander en smaken verschillen maar die derde was er één om in te lijsten. Vlak voor tijd konden de Boys nog wat terug doen en zette de op basis van werklust verdiende einstand op 5-1.

 

Wat als…wat als…..in de analyse van de wedstrijd en van het gehele seizoen samen met de leiding en coach van Lunteren kwamen die gedachten ook naar voren. Op basis van een beter doelsaldo is Advendo’57 kampioen. Lunteren heeft tegen Advendo volledig onnodig punten laten liggen. Helaas maar waar – voor Lunteren. Wat als…wat als…..kom ik terug bij Veensche Boys en zie mijn verslag van een aantal maanden geleden: uit bij Advendo tegen 10 man en nou is dat niet per definitie een voordeel (10 man lopen harder dan 11 man), maar die wedstrijd met eenrichtingsverkeer eindigde in 1-1. Wát als de Blauwen gewonnen hadden? Nog méér terughalen?? De thuiswedstrijd tegen SDS….maar ook de thuiswedstrijd tegen Lunteren en een te zachte terugspeelbal.

 

Wat als….wat als…..de selectie van Lunteren vanaf dag 1 op sterkte was geweest en gebleven. Ook afgelopen zaterdag moesten een aantal B1 spelers opdraven en zie: talent genoeg. Maar datzelfde verhaal kunnen ze vermoedelijk bij Sparta Nijkerk en zeker bij SDS ophangen. Maar ook dicht bij huis: onze rechtsback Djurre van Leeuwen die veelbelovend aan het seizoen begon: zwaar geblesseerd. Datzelfde geldt voor onze laatste man, Ivo Loch: sinds januari voor bijna een jaar eruit. Hadden ze het verschil gemaakt? Je weet het nooit zeker, maar de basis was uiteindelijk wel erg dun en toen Lunteren vorige week kwam kijken viel het ze wel op dat Ivo een in hun ogen opvallende afwezige was. Had Veensche Boys met een volledige selectie kampioen geworden? Wie het weet mag het zeggen….want voor je het weet gaan ook de namen van Kevin Hols (die vanuit de B1 in één keer naar de seniorenselectie is gegaan en daar meteen topscorer werd) en Joris Leistra vallen.

 

In en tegen Lunteren werd voor de zoveelste keer duidelijk dat het niet alleen om goed en mooi voetbal gaat (overigens een mooi compliment van vele tegenstanders: er wordt in Nijkerkerveen goed voetbal gespeeld…) maar dat er ook een hoge mate van overwinningsdrang moet zijn, 200% inzet, je een duwtje moet kunnen accepteren en af en toe ook mag geven en tot slot: effectiviteit. Ik haal hem nog één keer uit te kast, dat mag wel na 13 jaar vlagger en leider bij de jeugd: mijn bijnaam was schroeiende netten en het betekent net zoveel als dat wanneer je binnen een meter of 5 tot 10 van het net staat je je ogen dicht doet en de ballen gewoon in het net jaagt. Gaat ook wel eens fout maar als je niet schiet dan wordt het sowieso geen doelpunt.

 

Lunteren A1 – Veensche Boys A1  was voor beide teams de finalewedstrijd van het seizoen. Met alles erop en eraan wat bij een finale hoort: veel spanning, zenuwen, harde teckels en een scheidsrechter die regelmatig onder vuur lag maar uiteindelijk respectvol behandeld werd. Een wijs besluit van de KNVB om een KNVB scheidsrechter aan deze wedstrijd toe te kennen want dat verdienden beide teams ten volle. Spanning was er ook bij de leiding, soms lijkt het wel of leiders en coaches meer gespannen zijn dan de spelers zelf. Lunteren heeft gedaan wat het moest doen en mocht slechts hopen op puntenverlies in Ederveen. Daar was de ruststand 1-1 dus even was er hoop. Of Advendo de terechte kampioen is? Veensche Boys heeft thuis met 5-1 op de broek gehad en zaterdag dus ook met 5-1 klop van Lunteren.

 

Er zal nog veel worden nagepraat in Lunteren en Ederveen. Het zijn tenslotte buren. Ik houd het erop dat kampioen worden geen “doelstelling” is maar wel héél leuk!! En dat degene met de meeste punten en het beste doelsaldo de terechte kampioen is.

Het slot van de competitie was spannend en het gehele seizoen ongelooflijk leerzaam. De eerste 7 wedstrijden liepen voor de Blauwe Helden als een zonnetje met 3 x bekerwinst en 7 competitiewedstrijden op rij de volle buit: Sparta Nijkerk, Bennekom, EFC, VVOP, SDVB, Hoevelaken en Terschuurse Boys. Daarna liep er zand in de motor. Drama? Neen. Jammer? Ja.

 

De felicitaties gaan naar Advendo én Lunteren. Succes in het vervolg van jullie voetbalcarriëre!!

 

Volgende week: laatste wedstrijd thuis tegen Bennekom.

 
Zoals mondeling al doorgegeven maandagavond 17 december ( morgenavond )
 
Evaluatiegesprekken:

19.00 uur : Robbert
19.10 uur : Evan
19.20 uur : Jelle
19.30 uur : Jochim
19.40 uur : Aron
19.50 uur : Bryan
20.00 uur : Gerben
20.10 uur : Thijs Wolff
20.20 uur : Thijs Martens
20.30 uur : Niels
20.40 uur : Mees
20.50 uur : Erwin
21.00 uur : Mark
21.10 uur : Hendri
21.20 uur : Remco

Vr gr:

          Evert-Jan namens Maarten

 

Beste mensen,

Vanaf maandag 17 december laten we de trainingstop ingaan. Vanaf maandag 7 januari 2013 kan weer worden aangevangen met de trainingen maar dat is naar eigen inzicht.

In de bijlage treffen jullie nog informatie aan over aanvang competitie etc.

Wij willen iedereen fantastische feestdagen wensen voor jou en de jouwen.

Graag wil ik jullie ook attenderen op de nieuwjaarsreceptie van zaterdag 5 januari, aanvang 16.00 uur. Een leuke gelegenheid om elkaar als jeugdleiders en –trainers te ontmoeten en elkaar het beste te wensen.

Met vriendelijke groet,

Dick Mulder

Jørgen Snoijink 

                                              

Beste Spelers A1:
 
Omdat site VV lunteren nog niet actueel is komende 2 weken hierbij de indeling scheidsrechters geleverd door A junioren aan de E en F.
Over 2 weken weer zelf de VV Lunteren site aanhouden.
 
Zaterdag 8 september aanvang 9:00 uur:
  • Lunteren F3 - Otterlo F1 = B Bleecke.
  • Lunteren F4 - Advendo F2 = H Boon.
  • Lunteren E4 - Bennekom E11 = M Stofsel
Zaterdag 15 september aanvang 9:00 uur:
  • Lunteren D4 - SDOO D4 = J v/d Steeg.
  • Lunteren F2 - Fortissimo F3 = T Wolff
  • Lunteren F5 - Sparta Nijkerk F13 = E Hazenberg
  • Lunteren E3 - Jeugd E2 = G van Harn
  • Lunteren E5 - Zwaluwen E5 = R Mostert
Vr gr:
        Evert-Jan namens VV Lunteren
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beste Spelers A1
Zie onderstaande mail van de vereniging Graag goed doornemen en schema zelf in de gaten houden. Mochten er echte bezwaren zijn, of je kan niet ruilen wil ik minimaal een week van te voren op de hoogte worden gebracht. Het mag niet zo wezen dat er een E of F  7tal  ( kinderen tussen 5 en 8 jaar ) zonder scheidsrechter komt te staan op de bewuste dag.  
Vr gr:         Evert-Jan 

 

Aan: alle speelsters/spelers vv Lunteren C,B en A

Onze vereniging draait op basis van vrijwilligers. De velden, de kleedkamers zien er iedere week weer top uit dank zij vrijwilligers. De materialen zijn altijd dik in orde gemaakt door vrijwilligers. Vele trainingen en wedstrijden worden georganiseerd door vrijwilligers. Wij willen dat jullie ook iets vrijwilligs gaan doen.

Jullie weten allemaal dat het lekker is wanneer je wedstrijd door een goede scheidsrechter wordt geleid. Jullie zijn allemaal goede voetballers met veel verstand van het spelletje.

Daarom vragen we aan jullie dan ook een belangrijke bijdrage te leveren aan onze vereniging door dit seizoen 1 of 2 wedstrijden van onze jongste jeugd te fluiten. Ga ervan uit dat dit één keer voor de winterstop en één keer na de winterstop zal plaatsvinden. Een aantal van jullie fluit al regelmatig een wedstrijd en weten hoe leuk dat is.

Een rooster hiervoor gaan jullie aantreffen op onze website. Wanneer het rooster op de site staat, daarover krijg je bericht. Houd je aan dit rooster en wanneer je echt niet kunt, ruil je zelf met een van je teamgenoten.

Degene die op dit moment al actief zijn binnen onze vereniging  (bijvoorbeeld als jeugdtrainer) worden natuurlijk uitgesloten hiervoor. Overigens, heb je interesse om met onze jeugd te werken, meld je dan direct bij ons aan. We kunnen jouw zeker gebruiken!

Alvast hartelijk bedankt voor je bijdrage!

Namens bestuur vv Lunteren

Jørgen Snoijink

------------------------------------------------------------------------------------------------

LUNTEREN A1 - ESA A2: 2-1

LUNTEREN A1 - ESA A2: 2-1Het ESA A2 wedstrijdverslag schrijven na een wedstrijd van Vitesse beïnvloed de wijze van hoe ik deze opstel, het is toch iets anders bij winst dan na verlies. Nu zou het een optie kunnen zijn om het een dag later te schrijven, maar ik werd vandaag door een trouwe supportster en moeder van onze keeper Dyon erop geattendeerd dat het voor haar een zondagmorgen traditie is om mijn verslag onder het genot van een kop koffie te lezen dus ben ik met het Friese volkslied op de achtergrond voor, of is het nu achter, de pc gaan zitten om dit te gaan doen.

Onze smalle selectie werd getroffen door twee afmeldingen. Nick door ziekte en Bektas door een operatie aan zijn neus. Hmmmm ik bedenk net dat het eigenlijk best stoer was geweest als Bektas, net zoals Klaas-Jan uit Gelsenkirchen, met een masker over het veld had gelopen. Dan was hij wel de baas geweest [ja mensen ik leer de huidige straattaal al snel] Wij hoopten op aanvulling vanuit de vrij zijnde A1, maar helaas dat lukte niet. Vrijdagmiddag nog maar 11 spelers waaronder Maarten en Yusuf die de afgelopen week met blessures kampten. Oef gelukkig, de wedstrijd van de B3 werd ivm personele onderbezetting B3 verplaatst dus hopen op de B3 spelers die ook tegen ONA’53 A1 meededen. Roni [helaas moest / ging werken], Bas dan [pfff afgelopen dinsdag met een blessure uitgevallen], Jordi dan [zucht niet te bereiken] Vrijdagavond om 22.45 uur een sms van de B3 leider, Maartijn was bereid om mee te gaan en 10 minuten later weer een sms dat Roy van de B3 ook mee ging. Gelukkig nu hadden wij 13 man en kon ik gerust gaan slapen. Zaterdagmorgen had Jordi zich ook gemeld, dus toch nog 14 man.

Zaterdagmiddag waren de meeste spelers nu eens een keer goed op tijd, er was genoeg vervoer en wij vertrokken vroegtijdig richting Lunteren dus tijd genoeg voor een goede warming-up ……. Tja, maar dan moet je wel ballen hebben en die waren er niet. Oeps foutje, bedankt. Maar Lunteren deed niet moeilijk en regelden 4 ballen voor ons, klasse!

Voor de 3e keer traden wij aan tegen Lunteren A1 en dit team ligt ons niet. De eerste uitwedstrijd werd na een 2-0 achterstand met 2-2 gelijk gespeeld en thuis verloren wij na het missen van veel kansen met 1-2. Voor de goede orde, ik heb geen druppel alcohol op en het is geen slip off the pen maar in deze competitie spelen wij echt 3x tegen elkaar. Na een begin offensief van de thuisclub ging de wedstrijd vervolgens gelijkwaardig op. Wij zagen al dat een aantal A2 spelers onder hun kunnen speelden, positioneel zich niet goed opstelden, de bal kwam niet lekker aan en een aantal hadden waarschijnlijk Messi van de week zien schitteren. Omdat keeper Dyon in de 13e minuut de bal niet aan de zijkant aan een medespeler kwijt kon schoot hij deze met een lange trap over de as uit. De bal kwam terecht bij een speler van Lunteren die net iets voor de middenlijn stond, je zag hem even naar ons doel kijken en maakte vervolgens het doelpunt van zijn leven, 1-0. Ons spel bleef rommelig en in de 20e minuut werd slecht mee/positioneel verdedigen genadeloos afgestraft, 2-0. En ja hoor daar was ie weer het oude verbannen A2 sfeertje: mopperen over / op elkaar, vragen om positiewisselingen want hij deed het hier niet goed en hij deed het daar niet goed, maar ik doe het daar wel goed ……. Dus met een 2-0 ruststand dit even in de kleedkamer de kop indrukken, wat gelukkig ook lukte.

Met tactische omwisselingen en een spelers wisseling, Maartijn voor Yusuf, betraden wij het kunstgrasveld om aan de 2e helft te beginnen. Lunteren is vervolgens, laat ik het optimistisch voor hun houden, 4x bij het ESA doel geweest voor de rest was het ESA A2 wat de klok sloeg. Maar de bal ging maar niet in het netje van Lunteren, had veelal te maken met slecht vizierwerk ESA schutters, te lang wachten of slappe [kop] balletjes wat een gemakkelijke prooi voor de keeper van Lunteren was. Maar in de 80e minuut was hij kansloos op een verwoestend schot van Jeffrey, 2-1. Vervolgens gingen wij meer drukken, zelfs op een gegeven moment achterin 1 op 1 en voorin met 4 aanvallers spelen. Maar helaas het mocht niet baten. Op de terugweg richting kleedkamer viel het ons op dat een aantal spelers de grootste schik hadden en net nog geen feestje vierden ……. Oké voetbal moet plezier geven, maar wij hadden toch verloren? En nee men hoeft niet te huilen maar wel [even] de pee er in te hebben net zoals na de mededeling in de rust toen men hoorde dat men gewisseld werd.

Bij deze grote A2 complimenten over de medewerking van de B3 begeleiding en dank voor de inzet van de B3 spelers Maartijn [zeer goed gespeeld], Jordi en Roy.

13e min. 1-0 LUNTEREN, 20e min. 2-0 LUNTEREN en 80e min. 2-1 Jeffrey.

Dyon * Jeffrey – Govend [Morteza] – Mark – Cihat * Maarten [Roy] – Milad – Ferdi * Evren – Jordi * Yusuf [Maartijn]
Auteur: Walter | 10 maart 2012

LUNTEREN A1 - ESA A2: 2-2

LUNTEREN A1 - ESA A2: 2-2Op zaterdag 10 september startte de competitie voor ESA A2 met een uitwedstrijd tegen Lunteren A1. Op Nick [voorkeur ging uit naar Appelpop] en Emiel [herstellend van een langdurige blessure] na togen wij met 15 man naar Lunteren. Evenals ESA kampt Lunteren met kleedkamergebrek waardoor de wedstrijd 15 minuten later dan gepland begon.

Aan de voorbereiding kon je al merken dat er weinig concentratie bij menig A2 speler aanwezig was, menigeen had last van de oren , pijntje hier en pijntje daar, de warming-up was te zwaar, het was te heet, maar waar menigeen geen last van had was van de kaakspieren. Voor de 1e keer moest ik ‘met de vuist op tafel slaan’.

Vanaf de aftrap zag je wat de tactiek van Lunteren A1 was, de lange bal hanteren en hopen dat deze bij hun beste speler de nummer 10 terecht kwam en dat lukte verdomd vaak. Je zou denken dat onze jonge volwassen spelers, die regelmatig alles beter weten, dit ook snel in de gaten hadden en de lange bal eruit gingen halen door deze vroegtijdig te blokken en de nummer 10 strak te dekken …….

In de 4e minuut was het al raak. Een afstandschot werd door keeper Mitchel verkeerd beoordeeld waardoor de bal tussen zijn uitgestrekte hand en lat heen ging en in het netje belande, 1-0. Bij aanvang competitie is het algemeen bekend dat de scheidsrechters instructies krijgen om streng op te treden en dat zij een nieuw fluitje ontvangen zoals ook onze KNVB scheidsrechter. De eerste gele kaart voor ESA viel in de 19e minuut, de ‘gelukkige’ was Yusuf. Zeer slecht uitverdedigen van Maarten luidde de 2-0 in, een ‘rode loper’ doelpunt. Het liep niet bij ESA A2 en dan weet ik onderhand wat er gaat gebeuren; mopperen op de scheidsrechter, mopperen op elkaar, irritatie steekt de kop op met als gevolg dat men behalve tegen de tegenstander, ook tegen de scheids en zichzelf gaat voetballen. In de 30e minuut ontving Evren een gele kaart, die zelfde Evren onderschepte in de 35e minuut een slechte spelhervatting van de Lunterse keeper. Alle frustratie en irritatie die in Evren zat ontlaadde zich in het keiharde schot. Gelukkig was het net van een goede kwaliteit, 2-1 en wat even later bleek tevens de ruststand.

In de rust werd voor de 2e keer ‘met de vuist op tafel geslagen, Jeffrey kwam in het veld voor Maarten en Milad voor Yusuf.

Lunteren begon de 2e helft zoals de 1e helft, namelijk lange halen snel thuis. In de 50e minuut ontving Reshat onze 3e gele kaart. Aangezien wij meer grip op het spel hadden gekregen en de lange ballen van Lunteren niet meer goed aankwamen begon nu ook Lunteren tegen de scheids te ‘spelen’. Ook zij werden geïrriteerd en dat kwam de wedstrijd niet ten goede, vooral als je ‘haantjes’in het veld heb lopen dus konden wij weer eens een gele kaart ontvangen, ditmaal was Milad in de 63e minuut ‘de gelukkige’ en 11 minuten later kon diezelfde Milad, evenals zijn directe tegenstander, met een rode kaart het veld verlaten. In de 85e minuut kwam de gelijkmaker op het denkbeeldige scorebord, 2-2 door Evren. In de 90e minuut weer een hoofdrol voor Evren. In het zestienmetergebied van Lunteren werd hij tot 2x toe ‘aangepakt’ waardoor hem een scoringskans werd ontnomen en aangezien de scheidsrechter beide overtredingen niet bestrafte speelde Evren voor eigen rechter door een keiharde sliding in te zetten, u snapt het al ........ rood en einde wedstrijd voor Evren waardoor ESA A2 met 9 man tegen 10 man van Lunteren de blessure / kaartentijd inging en deze duurde bijna 9 minuten! Lunteren kon van het overtal niet profiteren waardoor wij met 2-2,
4 gele kaarten en 2 rode kaarten het veld verlieten. Lunteren verliet met 2 gele kaarten en 1 rode kaart het veld.

Dus in de kleedkamer werd er voor de 3e keer met ‘de vuist op tafel geslagen’.

ESA A2 - LUNTEREN A1: 1-2

ESA A2 - LUNTEREN A1:  1-2Een zwarte voetbalzaterdag voor mij, zowel ESA A2 als Vitesse verloren hun wedstrijd.
Er waren veel overeenkomsten met beide wedstrijden; beide teams verloren met 1 doelpunt verschil, zo waren in de 1e helft de tegenstanders feller in het duel en in de 2e helft hadden beide genoemde teams meer balbezit, groter veldoverwicht maar miste opgelegde kansen waardoor beide teams met lege handen het veld afstapten.

Maar nu weer geheel het oog op ESA A2 in dit wedstrijdverslag. Het was alweer de return van speelronde 1.
Gezien het feit dat er geen scheidsrechter voor deze wedstrijd beschikbaar was trok assistent-trainer Wesley het scheidsrechterspak van zijn broertje aan en floot goed, complimenten hiervoor want ga er maar eens aan staan om zo als scheidsrechter te debuteren.

In vergelijking met de 1e wedstrijd verliep de wedstrijd uitermate sportief en bleef het ‘maar’ bij een gele kaart [ESA A2/Mark] dit in tegenstelling tot in de 1e wedstrijd waar voor beide teams in totaal 3 rode en 6 gele kaarten te noteren viel en veel onnodige akkefietjes de kop opstaken. Het ESA A2 elftal was in vergelijking met de 1e wedstrijd tegen Lunteren, die toen in 2-2 eindigde, erg gewijzigd. Zo ontbraken er vandaag t.o.v. toen Rashad [gestopt ivm een zware blessure], Vikas [gestopt ivm school en bijbaan], Said [geschorst], Okan [ivm privé omstandigheden nog steeds afwezig], Jeffrey en Nelson [beiden geblesseerd]

De basisopstelling moest ik vlak voor aanvang op twee plaatsen nog wijzigen omdat Yusuf en Cihat een kwartier later dan de afgesproken tijd bij ESA aanwezig waren dus kwamen er twee plaatsen vrij voor spelers die eigenlijk als reserve zouden beginnen omdat zij de afgelopen week maar 1x hadden getraind, voor hun ”Geluk bij een ongeluk” en ik gooi er voor tekstvulling nog een ander cliché beeldspraak er tegenaan: “De een zijn dood is de ander zijn brood” want ik heb eigenlijk geen zin om erg diep op deze wedstrijd in te gaan behalve dan dat gezien het feit dat alle teams, op nummer laatst SKV/WAGENINGEN en nummer 1 ONA’53 na, in deze competitie dicht bij elkaar staan winst een stijging naar de 3e plaats voor ESA A2 zou hebben betekend maar helaas dit was na 90 minuten voetbal niet het geval en mede door verrassende uitslagen staan wij weer een na laatste waardoor het gedonder en bliksem weer akelig dichterbij komt want zoals u weet; “Als je wint heb je vrienden”, maar als je verliest “Komt het volk mopperend in opstand”, doet een medespeler of jij als coach het niet goed en zelfreflectie is bij de mopperaar ver zoek, dus wordt het deze week weer praten, boze tongen laten zwijgen, afwachten hoeveel trainingsafmeldingen er binnen komen [zoooooo voorspelbaar] en ook afwachten hoe lang het gezeur en gemekker aanblijft houden want dat laatste kwam afgelopen zaterdag om 17.15 uur weer als van oudst de kop opsteken terwijl er een week ervoor nog een ‘hosanna' en een ‘I love you brother ‘ sfeer na de fantastische uitoverwinning tegen DTS’35 over de afgelopen week hing.
Maar ja niets is zo veranderlijk als een mens ……. Shalom.

44e min. 0-1 LUNTEREN, 63e min. 0-2 LUNTEREN, 86e min. 1-2 Nick.